מליאת הכנסת דחתה היום את הצעת החוק שלי שנועדה לעגן הפרדה מבנית בין תשתית ושירותים בחברת בזק. ברוב של 50 מתנגדים ו-32 בעד.
לפי ההצעה, הבעלות של חברת בזק בתחום התשתית הקווית תופרד מפעילותה בתחום אספקת התוכן בתוך שנתיים.
כיום שוק התקשורת מאפשר בעלות על תשתית קווית, במקביל לאספקת תוכן ושירותי תקשורת. הבעלות הכפולה על התשתית ועל התוכן יוצרת ניגודי אינטרסים ותורמת להעלאת מחירי התקשורת לצרכן. הפחתת המחיר לצרכן תתאפשר על ידי הפרדת הבעלות על התשתית הקווית מהאפשרות לספק שירותים נוספים למנויים
מתוך דברים שאמרתי:
"שוק התקשורת בישראל כיום נתון להשפעה פוליטית יותר מתמיד. הצעת החוק הזו נועדה להבטיח שגורמים בעלי עניין לא יוכלו לפעול לביטול ההפרדה בבזק, צעד שרק יחזק את המונופול העוצמתי הזה ויסב נזק לענף המשווע לתחרות.
לא ייתכן שמשרד כה סבוך ומורכב, עם שורה של עניינים בוערים על סדר יומו, יתנהל בידי שר המצוי בניגוד עניינים חמור, או בשלט רחוק בידי אחד מעושי דברו. חברת התקשורת הרווחית בישראל לא זקוקה לטובות הנאה ולפריבילגיות במסדרונות השלטון.
"…בעלות כפולה על התשתית ועל שירותי התוכן תקנה לבזק כוח מאוד לא פרופורציונלי, במיוחד נוכח מצב השוק כיום. כבר שנים שבזק עושה כל שביכולתה כדי לעכב את יישום הרפורמה בשוק הקווי ולחסום תחרות בענף. בהיעדר הפרדה מבנית, כוחה האדיר של החברה יאפשר לה לפעול בלא מגבלות, והמפסיד הגדול יהיה הצרכן הישראלי"
תשובת השר לוין הייתה שאכן מדובר בנושא סבוך, בליבת המדיניות של משרד ממשלתי, שלא נכון להסדיר בחקיקה.
צודק השר לוין. במציאות מתוקנת, בה יש משרד ושר מתפקד, אכן מוטב להשאיר נושאים אלו לטיפולו של משרד התקשורת.
אלא שבמציאות בישראל- לבד מהעובדה ששוק התקשורת בישראל רווי בעניינים בוערים, לא רק שאין שר במשרה מלאה שיטפל בהם, מי שאמון על המשרד נמצא בניגוד עניינים חמור (נתניהו מיודד אישית על שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק, כבר שנים ארוכות).. ברור שכל שר אחר שימונה לא יהיה אלא חותמת גומי להחלטות ראש הממשלה.
צפו בנאום המלא:
https://www.youtube.com/watch?v=j70fQhLm7qE